ارث از نظر حقوقی به معنای انتقال اموال و دارایی های فرد متوفی به ورثه است. ارث دارای دو وجه مادی و معنوی است . از نظر معنوی ارث می تواند به حقوق غیرمالی مانند حق انتقال و … اشاره نمود. هرچند در بسیاری از موارد، متوفی پیش از مرگ خود نحوه تقسیم ارث و سهم الارث هر یک از ورثه را تعیین نموده است. اما مواردی نیز وجود دارد که ورثه متوفی، بر سر تقسیم میراث و تعیین وراث به اختلاف می افتند. در این صورت آنها می توانند از وکیل ارث کمک بگیرند.
افراد برای بهره مندی از ارث به ۳ دسته تقسیم می شوند :
دسته اول) والدین و فرزندان و فرزندان فرزندان
دسته دوم) اجداد و خواهر و برادر و فرزندان آنها
دسته سوم) خواهران و برادران والدین و اولاد آنها
در صورت فقدان تمام افراد مشمول طبقات بالا، امور مربوط به ترکه متوفی به دادگاه ارجاع داده می شود.نکته قابل توجه در طبقات ارث این است که در صورت زنده بودن دسته اول، دسته دوم از ارث محروم می شود. همچنین در صورت زنده بودن دسته دوم، افراد دسته سوم سهمی از ارث نمی برند.
در اثر فوت شخص اموال او به طور قهری به وارثین او منتقل می گردد، اما برای اینکه این که وراث به سهم الارث خود رسیده و آن را تصرف کنند، ابتدا باید وارث بودن ایشان و سهم الارث هر یک از ایشان در دادگاه بررسی و اثبات گردد. برای این منظور دادگاه پس از بررسی، گواهی نامهای به نام تصدیق انحصار وراثت صادر مینماید که در اختیار وراث قرار خواهد گرفت.
مدارک مورد نیاز برای اخذ گواهی انحصار وراثت توسط وکیل
ارث از حقوق مالی و اقتصادی است که زن در مواقعی از مرد کمتر یا حتی نصف بهرهمند میشود و شاید این امر دلیلی جز این که مدیریت و خرج و مخارج زندگی برعهده مرد بوده و جایی برای پس انداز شخصی باقی نمیماند، نداشته باشد.
البته همیشه این گونه نیست؛ در جایی نیز ممکن است زن به طور مساوی با مرد ارث برده یا حتی در مقاطعی صاحب ارث بیشتری از مرد شود. در این نوشتار به بحث ارث پرداخته و این که آگاهی کافی نسبت به قوانین و مقررات، چه بسا که نصیب بیشتری را شامل حال زنان کرده که همان حق واقعی آنان است
به منظور این که وراث بتوانند سهم الارث خود را مطالبه و در آن تصرف کنند، ابتدا لازم است وارث منحصر بودن ایشان و سهم الارث هر یک از ایشان در شورای حل اختلاف بررسی و اثبات گردد.در این خصوص دادگاه پس از رسیدگی، گواهی نامه ای به نام تصدیق انحصار وراثت صادر مینماید که در اختیار اشخاص ذینفع قرار خواهد گرفت.درآگهی های حصروراثت ازمطلعین درخواست می شود هرکس وصیت نامه ای ازمتوفی اعم ازرسمی و یا سری و یا عادی دارد در جریان رسیدگی به درخواست گواهی انحصار وراثت جهت ملاحظه شورای حل اختلاف و یا متقاضی درخواست و سایر افراد ذینفع ارائه دهد و شورا گواهی انحصار وراثت را با رعایت مفاد وصیت نامه ابرازی صادره می کند.
پس از فوت متوفی، موضوع توسط اداره ثبت احوال در رایانه ثبت گردیده و سپس شناسنامه آن فرد باطل و گواهی فوت صادر میشود. فوت شخص آثار حقوقی زیادی دارد؛ من جمله اینکه در اثر فوت انسان اموال او به طور قهری به وراث او منتقل میشود، اما به منظور اینکه وراث بتوانندسهم الارث خود را مطالبه و در آن تصرف کنند، ابتدا لازم است وارث و سهم الارث هر یک از آنان در دادگاه مشخص گردد. در این خصوص دادگاه پس از رسیدگی، گواهی انحصار وراثت صادر مینماید.
مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت
لطفا از این اطلاعات برای تماس با ما استفاده نمایید.
ما 1-2 روز کاری به شما خواهیم پیوست.
02122228923
09121007516
info@pishroadl.com